E-MAIL

info@topfotobudka.sk

TELEFÓN

(+421) 918640199

Fotobúdka na svadbe? Áno, ale…

Týmto článkom, by som chcela pomôcť nevestičkám, ktoré chcú mať na svadbe fotobúdku. Verím, že informácie v ňom, vám budú nápomocné pri výbere toho najlepšieho prenajímateľa, aby ste na svadbe boli vy aj vaši hostia z tejto atrakcie nadšení. Trošku som sa v článku rozpísala 😊, opísala som aj čo ponúkame, čo robíme ako prenajímatelia TOPFOTOBÚDKY pre spokojnosť našich klientov. Pre tie, ktoré ešte váhajú, som dôvody, prečo si na svadbu prenajať fotokútik už zhrnula v predošlom článku.

Úplne zjednodušene:

Úlohou fotobúdky je počas doby prenájmu, vytlačiť hosťom čo najviac krásnych fotiek a zabaviť ich.

Načo si však dávať pozor a podľa akých kritérií vyberať poskytovateľa tejto služby?

Jasné, že najväčší vplyv pri rozhodovaní bude mať pre vás cena prenájmu, ale nie je jedno čo za ponúkanú sumu dostanete.

Tak si to trošku rozoberme.

Aká doba prenájmu je vlastne potrebná, aby bolo fotenie pre všetkých pohodové a maximálne ste využili čas prenájmu?

Samozrejme to záleží od počtu a zloženia hostí. Deti na svadbe nemusíte počítať, tie sa budú fotiť s rodičmi, ale starkých započítajte. Aj keď sa budú pred svadbou vyjadrovať na adresu fotobúdky skepticky, garantujeme, že sa prídu odfotiť a z fotiek „ do ruky“ budú vytešení.

Naša rada: Na akciu, kde bude do 50 hostí si objednajte 1 hodinu prenájmu, pre cca 100 hostí – 2 hodiny , pre 150 – 3 hodiny …

Čo ovplyvňuje počet vytlačených fotiek počas prenájmu?

Väčšina prenajímateľov má v ponuke neobmedzený počet výtlačkov počas doby prenájmu. Ale každé neobmedzenie má svoje obmedzenie.

Koľko fotiek si hostia nakoniec zoberú, záleží hlavne od: zvolenej šablóny fotografií, parametrov tlačiarne, šikovnosti obsluhy a aj množstva alkoholu, ktoré hostia už vypili 😊.

Z našej TOPFOTOBÚDKY nedostanete len obyčajné fotky, ale nápadité postcarts (šablóny) s rôznymi textami, ozdobami a aj s rôznym možným počtom záberom (1,2,3 alebo 4) .

A práve počet záberov na šablóne veľmi ovplyvní konečný počet výtlačkov. Pretože, ak na záverečnej fotke sú 3 snímky, hostia sa budú fotiť 3x za sebou. Samozrejme trvá to dlhšie a aj je veľká pravdepodobnosť, že niekto zo skupinky to pokazí, nebude spokojný ako vyzerá a fotenie sa opakuje.  A opäť trikrát, čas prenájmu beží a beží.

My na každú svadbu pripravujeme 2 typy šablón. Na prvej je len jeden záber, druhú tvoria dva zábery. Meníme ich jednoducho počas fotenia, aby hostia nemali všetky fotografie rovnaké.

Naša rada: Na svadbu si vyberte šablóny len s jedným alebo dvoma zábermi. Zabudnite na tzv. pásiky, na ktorých sú tri alebo štyri miniatúrne fotky.

Všimla som si, že niektorí prenajímatelia umiestňujú na fotky svoje logo. Pokiaľ to nie sú zrovna sponzori vašej svadby, tento prvok na krásnych fotkách nemá čo robiť.

TOPFOTOBÚDKU by zvládli obsluhovať hostia aj sami, ale samozrejme im pomáhame a usmerňujeme ich, lebo spokojní hostia sú našou prioritou. Sme si vedomí, že každá vytlačená fotka je pre nás ten najlepší (aj najlacnejší 😊) marketingový nástroj, lebo asi ťažko by inú našu vizitku všetci tak ochotne ukazoval iným, tak nezdržujeme a tlačíme ako diví 😊. Náš rekord je 467 vytlačených fotiek na svadbe.

Naša rada: Určite si rezervujte prenájom s neobmedzeným počtom výtlačkov.

Čo by malo byť úplne samozrejme súčasťou prenájmu?

Naša rada: V cene prenájmu by malo byť fotopozadie, rekvizity, archív fotiek, obsluha, už spomínaná neobmedzená tlač fotiek a grafická príprava šablón.

Na fotkách bude samozrejme reálne fotopozadie, ktoré pokiaľ nemáte vlastnú fotostenu, by vám mal ponúknuť prenajímateľ.

My okrem fotopozadí na rôzne príležitosti, ponúkame pre našich klientov nádhernú kvetinovú 3D stenu, ktorá veľkolepo skrášli každý priestor a zdokonalí fotografie.

Na trhu sú prenajímatelia, ktorí ponúkajú aj alternatívnu možnosť fotenie bez tematického pozadia, fotenie na tzv. Green screen. Zjednodušene, v praxi to funguje tak, že pozadie tvorí (najčastejšie) čisto zelené plátno a kľučovaním sa na výslednej fotke objaví akékoľvek pozadie. No pre uspokojivý výsledok v podobe krásnych fotiek, musí byť plátno rovnomerne osvetlené a zabezpečené stabilné svetelné podmienky, čo je v priestoroch akcií často nemožné. Videla som fotky z fotobúdky s použitím tejto metódy, na ktorých majú blondínky zelené vlasy a vyzerajú ako vodníkove nevesty. Práve z dôvodu, že v priestoroch často nie sú stabilné svetelné podmienky a tým nevieme garantovať výsledok, túto možnosť neponúkame.

Zábavné rekvizity sú na akciách synonymom dobrej nálady a zároveň pre hostí skvelou barličkou pri fotení. U nás prenájom obsahuje maxi balík rekvizít (málokedy sa všetko čo prinesieme zmestí na pripravený stolík 😊). Okrem klasiky akou sú klobúky, parochne, okuliare atď., pripravujeme aj obľúbené vtipné a na každú akciu aj personifikované tabuľky.

Po skončení fotenia by ste mali mať k dispozícií celý archív vytvorených fotiek v digitálnej podobe. U niektorých prenajímateľov si môžete fotky stiahnuť  v galérii na ich webstránke. My sme tento proces zjednodušili a hlavne urýchlili tým, že objednávateľovi priamo na akcií odovzdávame USB kľúč so všetkými fotkami.

Softvéry väčšiny fotobúdiek aj tých našich, umožňujú priamo počas fotenia posielanie fotiek napríklad na email alebo zdieľanie na soc. siete. Zo skúseností radím, vykašlite sa na tieto možnosti. Prečo? Za prvé na vašej svadbe sa majú hostia zabávať a nie pozerať do mobilov a za druhé beží vám čas prenájmu. Hostia, keďže sú už v dobrej nálade 😊, väčšinou maturujú a zdržiavajú pri ďobaní cieľovej adresy.

Častou požiadavkou mladomanželov je, aby hostia vytlačené fotky šli nalepiť do albumu a niečo pekné k nim napísali. No, aby bol album krásnou spomienkou je potrebné proces vytvorenia trošku zorganizovať. Pokiaľ len položíte niekde v miestnosti album a necháte lepenie na samotných hostí, veľký efekt to mať nebude. Málokto sa do tejto činnosti dobrovoľne hrnie a najčastejšie o chvíľu niekto odíde s perom, stratí sa lepidlo.

Naša rada:  Poverte niekoho z príbuzných, aby na vytvorenie albumu dohliadol alebo si to dohodnite s obsluhou fotobúdky. 

My hosťom ochotne vysvetlíme požiadavku mladomanželov, vytlačíme im o jednu fotku viac na nalepenie, hostí usmerníme a strážime pero 😊.

Naviac pre našich klientov pripravujeme po každej akcii aj video z fotenia.

Určite vás nezaujíma aké má mať technické parametre fotobúdka, ale je to elektrické zariadenie a preto jedným očkom pozrite čo si objednávate. Ak ponúkaná fotobúdka je pomaly na kolene vyrobená „búdka“ asi ťažko bude spĺňať bezpečnostné normy.

Naša rada: Vyberte si fotobúdku bezpečnú, s veľkým monitorom, aby sa hostia videli a aj peknú 😊, lebo bude súčasťou tej vašej super svadby.

A nedá mi vás neupozorniť ešte na jednu vec. Prenájom fotobúdky je služba ako každá iná, preto okrem zverejnených výsledkov práce a objektívnych recenzií, by vás malo zaujímať aj u koho si prenájom objednávate.

Naša rada: Neobjednávajte si prenájom a hlavne neposielajte peniaze niekomu o kom nemáte základné informácie. Pokiaľ na webstránke nemáte možnosť identifikovať prenajímateľa, chýbajú Zmluvné podmienky, vidíte len emailovú adresu a telefónne číslo niečo nie je v poriadku.

Dúfam, že som pomohla a či už budeme mať tú česť spraviť práve tú vašu svadbu s TOPFOTOBÚDKOU jedinečnou, alebo nie, prajeme vám krásnu svadbu, hlavne takú akú ste si vysnili. A povedzte ÁNO 😊.

Za team TOPFOTOBÚDKY držím palce Zuzka